dijous, 15 de desembre de 2016

AQUESTA SETMANA RECOMANEM


L'ARBRE DE L'ESCOLA. Antonio Sandoval. Kalandraka.


El lema «els petits canvis són poderosos», que va popularitzar el capità Enciam, serviria per definir el contingut i el missatge d'aquest àlbum: en un pati d'una escola hi ha un únic arbre sec i escanyolit al qual ningú fa cas. Un dia, un únic nen s'hi fixa, el comença a regar, a abraçar... i l'arbre esdevé enorme i visible. A partir de llavors, a l'escola hi ha un canvi de concepte amb relació a l'entorn que es transmetrà a altres centres.Antonio Sandoval és un ornitòleg gallec, i aquest és el seu primer llibre per a infants. Ell creu que amb aquesta història pot col·laborar a fer més humans els patis d'escola. Jo no sé si ho aconseguirà, però sí que el llibre és una manera de posar un ferm granet de sorra per la causa. Conté una història aparentment real, amb tocs fantàstics que fan que allò que succeiria en un llarg període de temps ho faci en un de molt breu. El text és clar, net i expressiu i desprèn tendresa i força, com el missatge mateix.

Un delicat i excel·lent al·legat en pro del medi ambient, amb un exemple fàcil de portar a terme i de contagiar a les escoles.EL JUEGO DE PENSAR. Palabras Aladas


Este libro es una bella y divertida manera de conocer mejor los mecanismos que ponemos en marcha cuando pensamos. Para personas de 8 a 100 años.
Los cachorros de diversas especies desarrollan sus capacidades a través del juego. Los humanos, además, somos capaces de jugar a inventarnos nuevos juegos. Y, para ello, ponemos en marcha los engranajes de nuestro cerebro: observamos, analizamos, deducimos…
Para leer parte del contenido de este libro, haz clic en muestra de El juego de pensar.

MANUAL PARA SOÑAR. Palabras Aladas

Si todos podemos soñar, ¿por qué un Manual?
Porque para hacer realidad aquello con lo que soñamos, primero hay que abrir los ojos… 

y poner manos a la obra con la ayuda de la imaginación.
Este libro busca que las personas (de 6 a 12 años) se conozcan mejor y, al hacerlo, sepan 
cómo alcanzar aquello que desean; ya sea montar en bicicleta, actuar en la obra del colegio, 
ser dentista.
Para leer parte del contenido del libro, haz clic en muestra del Manual para Soñar.

MANUAL PARA SOÑAR nos hace partícipes, a lo largo de sus 80 páginas, de los sueños de 
28 personas que a pesar de que sus sueños no eran fáciles de alcanzar pudieron realizarlos 
y disfrutar de ellos con esfuerzo, constancia y mucha ilusión.
Nos encanta este libro infantil porque ayuda a los niños a asumir la responsabilidad de su 
propia vida y les anima a participar activamente en el diseño de su proyecto de vida.


EL CLUB DEL ESTRANYS. Jordi Serra i Fabra. Cruïlla. (8 anys)
L’Hug quequeja i en Bernat és dislèctic (no dislèxic, DIEC dixit), i per això han de patir burles i maltractaments a classe per part del bèstia d’en Vicenç. Cansats de la situació, decideixen fundar el Club dels Estranys, amb uns criteris cada cop més inclusius: s’hi accepten prims, grassos, miops, pigats... El resultat és imprevisible!

Una història de superació que qüestiona la noció de diferència. Qui és diferent, estrany, doncs? Tothom, al cap i a la fi.


Un llibre que pot servir per encetar un debat a l’aula i on apareix el mateix autor, orgullós, segons proclama en l’autodedicatòria, de formar part del club.

Les il·lustracions, senzilles, sense floritures i d’allò més expressives, encaixen a la perfecció dins la trama.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari....