dimecres, 7 de desembre del 2016

S' ACOSTA NADAL


S’ acosta Nadal, una ocasió perfecta per a despertar en els més menuts el gust per la lectura mentre gaudim de les nostres vacances en família. La lectura és un dels hàbits més positius que podem transmetre als nostres fills, però com podem fer fills lectors? Sabem que no hi ha cap mètode infal·lible, però sí alguns consells útils.

Aconseguir que els nostres fills estimen la lectura és un procés llarg que requereix constància. Hem de promoure la lectura abans que sàpien llegir. Agafem l’hàbit de llegir-los una història cada dia. No cal deixar-ho per a abans de dormir; si creem el clima adequat, qualsevol moment és ideal. Però també hem de predicar amb l’exemple: si ens troben sovint amb un llibre a la mà, millor. Han de comprovar que, quan llegim, ho passem bé.

El llibre, un objecte quotidià
Els llibres han d’estar presents físicament a casa, han de ser un element habitual. Un llibre no és un objecte sagrat: permetem que els xiquets els toquen, que hi juguen i que els tinguen prop per a obrir-los sempre que vulguen.

A més, qualsevol excusa pot ser bona per a parlar de lectures amb els nostres fills més majors: la publicació d’una novetat, la ressenya d’un diari...

Interessem-nos també per les lectures que els recomanen a classe. Podem llegir el mateix que ells i, més tard, comentar-ho, però ho farem sempre sense exigències: la lectura se suggereix, no s’imposa.

També és molt útil habilitar un espai de la casa on hi haja prou tranquil·litat per a llegir, així com la llum idònia. Allí podreu coincidir quan disposeu de temps lliure per a compartir conversa i lletra i, a més, l’espai pot convertir-se en la vostra «minibiblioteca» particular, que pot ampliar-se fàcilment amb els regals nadalencs.



La festa de la lectura
Qualsevol activitat lúdica al voltant del llibre en l’àmbit familiar serà molt positiva. Sobretot, si els infants ho passen bé. La lectura, a més, és una excusa per a moltes activitats socials: fires del llibre, setmanes culturals, llibreries, contacontes, etc.

Si a Nadal seguim aquests consells en família, creixeran les probabilitats que els nostres xiquets i xiquetes estimen la lectura i també els llibres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari....